Сидячий волейбол. Це - спорт для людей з ураженням опорно-рухового апарату. У рівненському "Інваспорті" проводять навчально-тренувальні заняття та фізкультурно-спортивну реабілітацію. Люди, які зазнали важких фізичних травм не здаються, а доводять свою силу у спорті. Дивіться більше у сюжеті.

Волейбол сидячи - це спорт для людей із ураженням опорно-рухового апарату. Віддушину у ньому знаходять ветерани війни, постраждалі внаслідок ДТП та люди з інвалідністю.

У складі рівненської команди є представники паралімпійської збірної України. Один із них, Андрій Сікальський, капітан збірної Рівненщини. 10 років тому чоловік отримав важку травму під час гри у футбол. Йому ампутували ногу, але він щодня доводить свою силу.

Пробує себе у волейболі сидячи і ветеран АТО, айдарівець Сергій Пандрак. Зараз чоловік готується до 5-тих для себе "ігор нескорених". Улюблений вид спорту Сергія є плавання, але каже, що волейбол сидячи є чудовою спортивною реабілітацією в колективі.

Сергій займається спортом усе своє життя і продовжує це робите. Каже, що в кожного тут є своя мотивація.

Цей вид спорту на Рівненщині з'явився нещодавно, близько 2-ох років. Але попри такий короткий термін наші спортсмени мають чимало досягнень.

Усі з цих спортсменів зазнали складних життєвих травм, але не здаються та доводять свою силу на спортивному майданчику. А також допомагають іншим пройти реабілітацію.

Зараз вихованці Інваспорту продовжують наполегливо тренуватися, аби принести Рівненщині нові здобутки, як на Всеукраїнській, так і на Міжнародній арені. Але кожен з цих спортсменів вже переможець.

Читайте також: 7 матчів без перемог: рівненський Верес знову грав на оновленому стадіоні (ВІДЕО)