Відтепер у центрі Дія.Бізнес доступні різні сервіси. Так, підприємці області зможуть отримати безоплатні консультації з юридичних питань, маркетингу, HR, а також відвідувати події та навчання. Про це повідомили в Рівненській обласній державній адміністрації.

В центрі Дія.Бізнес допомагатимуть із пошуком інвесторів та тестуванням продукту на pop-up локації перед виходом на ринок. Загалом таких центрів налічується вже 13, тим часом рівненський став першим в Україні, який запрацював із часу повномасштабного вторгнення. Він працює на базі БЦ "Space4".



Загалом же Дія.Бізнес в місті Рівне відкрито з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, за сприяння Рівненської ОВА, обласної ради, за підтримки компаній РЕНОМЕ, Ukrsibbank BNP Paribas Group та Mastercard.

Дякуємо партнерам і команді Дія.Бізнес Рівне за підтримку малого та середнього бізнесу, особливо у час війни, - прокоментувала заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. - Проєкт Дія.Бізнес є частиною проєктів Дія. Він має дві складові: портал для підприємців, який доступний за посиланням https://business.diia.gov.ua/ і має більш ніж 120 продуктів та послуг, а також мережу центрів підтримки підприємців, які оперуються локальними громадськими організаціями.Таких центрів в Україні вже 11 та 1 центр діє у Варшаві.

Тим часом, за словами заступника директора з розвитку підприємництва Державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрія Ремізова, на сьогодні дуже важливо створювати конкретні можливості для підприємців. Йдеться і про онлайн-формати, і про локації, де можна отримувати послуги офлайн. І саме центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Рівному зможе виконати таке завдання.

Війна - не час для зупинок. Це час для переформатування і впевненого руху вперед. І відповідь на обставини, в яких ми зараз живемо, рівненські підприємці вже знають: робити те, що можеш, там, де ти є. До слова, в області за минулий рік зареєстровано на 3,5 % більше підприємців. Тобто 40 500 людей, представників малого бізнесу, вірять в перемогу і продовжують свою діяльність. Саме для них такі центри і відкриваються, - підсумував Віталій Коваль. - Я бажаю Рівненщині, щоб із появою такого центру, з підтримкою таких партнерів, її дедалі більше сприймали як потужну область із харизматичними українцями, які вірять в перемогу.

У відкритті такого простору для підприємців начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вбачає значний потенціал.

Читайте також: На Рівненщині вимушеним переселенцям допомагають знайти роботу