Під час патрулювання Новомалинського водосховища працівники держохорони нацпарку зафіксували факт порушення природоохоронного законодавства.

 Про це повідомляють на сторінці Національного природного парку "Дермансько-Острозький".

А саме було виявлено незаконні знаряддя лову (сіті рибальські).

У нацпарку нагадали, що за порушення Правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, колючим знаряддям лову забороненим методом багріння, сіткоснастевих та інших заборонених знарядь лову; вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену Правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) порушників штрафуватимуть у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої. Крім штрафу, за кожну впійману рибину окремо, згідно з встановленою законом таксою за незаконний вилов риби. До прикладу, компенсація за одну незаконно виловлену особину щуки 1662 грн, лина - 580 грн, окунь звичайний - 390 грн, сазана - 1662 грн.

Читайте також: На Рівненщині рибалки випустили в Горинь 163 кілограми малька, тепер справа за місцевими