14 березня Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручили рятувальникам державні нагороди та відзнаки МВС. Про це повідомили в головному управлінні ДСНС у Рівненській області.

Участь у заході взяв Голова ДСНС України Сергій Крук, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Пан Ягмур Ахмет Гюльдере.

Я хочу подякувати кожному та кожній, хто щодня рятує інші життя. Хто першим у найскладніших ситуаціях приходить на допомогу, хто долає вогонь та наслідки ворожих обстрілів, хто розбирає завали та евакуює мирних громадян, хто бере участь у розмінуванні. І навіть попри величезні виклики, наші рятувальники готові допомогти та допомагають дружнім країнам, яким довелось зіштовхнутися з лихом. Тому окремі слова вдячності надзвичайникам, які долучилися до подолання жахливих наслідків землетрусу у Туреччині і з честю виконали цю місію, - сказав Голова Верховної Ради України, звертаючись до рятувальників.

Своєю чергою, Ігор Клименко зазначив, що в системі ДСНС до виконання завдань з ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж, розмінування територій та надання допомоги постраждалому населенню щодня залучається понад 7 тис. 200 чоловік особового складу.



Міністр також наголосив на тому, що часто за свій вибір справи життя рятувальникам доводиться втрачати найдорожче.

Внаслідок бойових дій загинуло 67 співробітників ДСНС, у тому числі під час виконання завдань з гуманітарного розмінування загинуло 13 піротехніків, а ще 55 - отримали поранення, - повідомив Ігор Клименко.

Тож, в рамках церемонії учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять колег, які загинули під час виконання службових обов’язків від ворожих атак.

Загалом, за бездоганне служіння українському народові, зразкове виконання службових обов’язків, мужність і героїзм, виявлені в складних умовах загрози життю та здоров’ю, захист суверенітету й територіальної цілісності України, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених бойовими діями, указами Президента України, розпорядженнями Голови Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, наказом Міністра внутрішніх справ України цього дня нагороди отримали 50 рятувальників ДСНС.

Читайте також: Збував метамфетамін: поліцейські затримали жителя Рівненського району