Робоча зустріч заступника начальника Головного управління Руслана Стрельбіцького та представників превентивного блоку поліції області з очільницею Денного центру соціально-психологічної допомоги Рівненської обласної ради Оленою Бобровською і психологинею Оленою Лобашовою відбулась учора, 14 березня. Про це інформують в відділі комунікації поліції Рівненської області.

Денний центр соціально-психологічної допомоги Рівненської обласної ради - це нова спеціалізована служба підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Мова йде про надання комплексної безоплатної допомоги потерпілим спеціалістами за чітким та дієвим механізмом.

Зважаючи на актуальне питання захисту прав дітей від насильства, умови, що запобігають ретравматизації постраждалих варто зауважити, що на базі Денного центру впроваджується проект "зелена кімната" - простір для проведення слідчих дій за сучасними та ефективними формами роботи з дітьми, які потерпіли від злочинів або стали їх свідками.

Також тут функціонує мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, яка виїжджає безпосередньо до місця проживання чи тимчасового перебування постраждалої особи. Важливо, що передбачається можливість виїзду такої бригади у межах 30-ти кілометрів від обласного центру, - йдеться у повідомленні.

Так, темою зустрічі стало налагодження співпраці між Центром та територіальними відділеннями поліції Рівненського району, зокрема в частині відпрацювання алгоритму залучення мобільної бригади на виклики щодо випадків насильства не лише в межах Рівного, а й на території всієї громади.

Крім того, для ефективного реагування на вчинення домашнього насильства, підтримки постраждалих, застосування до кривдників спеціальних заходів, передбачених законодавством, обговорили взаємодію у громадах із поліцейськими офіцерами.

Поліцейські вкотре наголошують громадянам не терпіти жодні прояви насильства та повідомляти про такі факти у поліцію.

Читайте також: На Рівненщині рятувальники провели уроки безпеки для дітей та підлітків