На Рівненщині школярка продає картини, щоб назбирати на дрон для українських військових. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Марті Пилипчук – 9 років. Вона живе у місті Вараш. Торік в дівчинки з’явилося захоплення - малювати картини за номерами. Вона обирала патріотичну тематику і перетворила хобі на благодійність.

Перші картини придбали сусіди. Далі - знайомі, а з часом роботи школярки почали купувати жителі інших міст і навіть країн. Вони навіть ставали лотами на аукціонах. Загалом Марта вже назбирала і передала на потреби ЗСУ більше 70 тисяч гривень, - йдеться в повідомленні.

Роботами дівчинки зацікавилася українка, яка мешкає в Німеччині. Жінка влаштувала акцію і разом із тамтешніми жителями замовила 7 картин. Наразі школярка домальовує останню з цієї серії. Також 4 роботи Марти невдовзі поїдуть в США.

Донька казала, що буде щаслива, якщо досягне цілі і назбирає суму, необхідну для придбання дрона. Я теж буду щаслива. Бо це чудово, коли мета, яку ставить дитина, реалізовується. А в даному випадку - це ще й внесок у нашу перемогу, - розповідає мама Вероніка Пилипчук.

Для купівлі дрона для ЗСУ потрібно 110 тисяч гривень. У неї вже є майже половина від необхідної суми. Дівчинка дуже сподівається, що будуть подальші замовлення, і їй вдасться досягти поставленої мети.

Тим більше, що серед картин Марти з’явилися новинки. Тепер вона малює і з фотографій. Мама дівчинки – Вероніка Пилипчук замовляє для цього спеціальні заготовки. Принцип малюнку той же - його школярка розфарбовує за нанесеними номерами, але в результаті зображення виходить більш персоналізоване.

Картини-фотографії купують переважно на подарунок. Але якось Марта малювала і саму себе. Мама дівчинки майже випадково сфотографувала доньку, коли та обіймала військового. Кадр виявився настільки вдалим, що вирішили перевтілити в картину. Роботу "забронював" захисник родом із Івано-Франківської області.

Читайте також: Черговий клас безпеки відкрили на Рівненщини