За ініціативи Комуністичної партії, Верховна Рада України прийняла постанову про повернення у нашому місті назв вулиць імені Героїв Радянського Союзу червоних партизанів Миколи Кузнєцова та Дмитра Мєдведєва. Їхні прізвища можуть з'явитися на табличках замість Княгині Ольги та Гарної. Втім, рівненські міські депутати такої ініціативи не підтримують.

До 1991 року вулиця Княгині Ольги називалась Кузнєцова. На честь Дня партизанської слави депутати Верховної Ради пропонують рівнянам повернути її колишню назву. Деякі мешканці вулиці не проти.

А от мешканці вулиці Гарна обурились не на жарт. Написали заяву та зібрали підписи до міського голови аби їхню вулицю не перейменовували на Медвєдєва. Кажуть, їм подобається милозвучна та українська назва їхньої вулиці.

Нарікають на комунальні проблеми, які існують на їхній вулиці. Кажуть, краще б гроші пустили на їх вирішення.

Постаті Миколи Кузнєцова та Дмитра Медвєдєва мало знайомі молодому поколінню, відзначають мешканці Гарної. Тому спочатку потрібно провести популяризацію, а потім перейменовувати вулиці.

Саме цим зараз займаються в краєзнавчому музеї. Напередодні Дня партизанської слави тут проходять екскурсії для школярів.

Про Кузнєцова та Медвєдєва й справді не забули, кажуть музейники. Але ставлення до них неоднозначне. Тому вулиці їхніми іменами називати не варто.

Депутати міської ради рекомендації колег з парламенту швидше за все не підтримують. Кажуть, вулиці Гарна та Княгині Ольги свої назви не змінять.

І додає, перейменовувати вулиці перед будь-яким святом недоречно бо їх є чимало. Рівняни не встигатимуть міняти прописку у своїх паспортах.