4 центри сoціальнo-психoлoгічнoї підтримки створять на Рівненщині. Туди змoжуть звертатися як військoві, так і цивільні, які пoстраждали від війни. Повідомили в Рівненській обласній державній адміністрації.

Про це сьогодні, другого лютого, говорили на наглядовій раді проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» за участю донорів Фонду міжнародної солідарності в Україні.

Участь у засіданні від Рівненщини взяли перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, заступниця голови РОДА Людмила Шатковська, голова облради Андрій Карауш та керівники профільних департаментів і служб.

Це пілотний проєкт, який впроваджуватимуть на Рівненщині впродовж року. Ініціативу започатковуємо із польськими партнерами в рамках Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, яка створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської», - розповів Сергій Подолін.

В області продовжують роботу соціальні менеджери, які допомагають учасникам АТО та членам їх сімей. Через війну акцент роблять на реабілітації військових, як фізичній, так і психологічній. Кількість ветеранів щодня зростає, відповідно і попит на фахівців збільшується.

Раніше Фонд міжнародної солідарності в Україні працював лише у двох напрямках – гуманітарна допомога та цивільний і соціальний захист. Нині додали ще один – надання послуг постраждалим під час війни.

Під час презентації проекту виокремили основні напрямки роботи: аудит потреб в кожному із чотирьох районів; ремонт приміщень; придбання автомобілів; пошук психологів та психотерапевтів, які працюватимуть в мобільних бригадах, - інформують в Рівненській ОДА.



До проєкту долучені представники Міністерства у справах ветеранів та Мінсоцполітики. Фінансове сприяння здійснюватиме Європейська Комісія та польський Банк крайового господарства.

Читайте також: Медики Рівненщини повернулися з деокупованої Херсонщини