Потрапили в незначне ДТП – відтепер можете не викликати працівників ДАІ. Від сьогодні в Україні запрацювала спрощена система фіксації обставин дорожньо-транспортних пригод. Іншими словами, Європротокол.

Цей документ, розповідають в обласному відділі ДАІ, дозволяє учасникам дорожнього руху самостійно оформляти матеріали ДТП. За умови, що немає травмованих та загиблих і водії змогли домовитись щодо винуватця аварії.

Якщо ви скористались Європротоколом, обов’язково повідомте про це страхову компанію. Окрім цього, вам доведеться на деякий час самим стати інспектором і накреслити схему ДТП.

У відділі ДАІ вірять: Європротокол допоможе зекономити час і водіям, і працівникам ДАІ. Якщо ж ви поки не отримали цей документ, вимагайте його у страховій компанії. Розповіли ДАІшники і про ще одне нововведення. Відтепер обміняти водійське посвідчення стало легше та дешевше. Це коштує 296 гривень, що на 100 гривень менше ніж раніше, до того ж, зменшено перелік документів, які вимагатимуть у відділеннях МРЕВ.