Мова - це не лише зброя, а й маркер єдності народу. Про те, як популяризують мову серед переселенців у Рівному та Дрогобичі , і на Львівщині загалом, говоримо у випуску проекту "Ну, що там у вас".

 Від початку війни росії проти України у Рівненській області одразу кілька комунальних закладів почали проводити курси з вивчення української мови. Передусім, ініціатива спрямована для переселенців зі східних регіонів України, які сьогодні живуть у Рівному, і хочуть вдосконалити свої знання державної мови, а можливо і почати вивчення з нуля. Хтось робить це самостійно, а хтось відвідує подібні курси. Про те, як популяризують мову серед переселенців на Львівщині, розповість наша колега Софія Савчин, ведуча радіостанції “Твоє радіо», у рамках нашого проекту "Ну, що там у вас".

Цікавий досвід Львівщини. Там з бюджету області виділили понад 3 мільйони гривень на проведення різних заходів з вивчення мови, а також поповнення бібліотек відповідною літературою.

Ми ж запитали у підписників нашого телеграм-каналу, чи доречно виділяти кошти з бюджету на українську мову для переселенців? 42% опитаних відповіли - "Так, потрібно заохочувати", а 58% кажуть - "Ні, хай самі вчать".

Читайте також: Ну що там у вас: яку допомогу надсилають міжнародні партнери Черкасам та Рівненщині? (ВІДЕО)

У Рівному вимушених переселенців навчають української мови (ВІДЕО)