Учора, 26 лютого, вночі, близько 1-ї години, на автомобільній дорозі Н-25 Городище — Рівне — Старокостянтинів, поблизу населеного пункту Костопіль, патрульні зупинили автомобіль Mercedes-Benz, водій якого здійснював небезпечні маневри, виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Під час спілкування з чоловіком патрульні помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп‘яніння. Чоловік погодився пройти огляд. Результат огляду — 0,86 проміле.

23-річний керманич з метою уникнення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення запропонував поліцейським грошові кошти в розмірі 100 доларів США. Неодноразові попередження про кримінальну відповідальність на нього не діяли.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. На водія склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) і винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

 Згідно зі ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ, карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Рівненщини.

Читайте також: Нові факти у справі скандальної закупівлі: житель Рівненського району отримав 100 тисяч гривень як посередник у закупівлі військового спорядження