9 років Україна виборює своє право на незалежність та суверенітет. Але рік тому ми всі прокинулись в іншій реальності, де зіткнулись з небаченими донині апетитами ворога, його жорстокістю та безпринципністю.

Тоді ж почалась робота з виявлення та документування злочинів агресії окупантів та, подекуди, напрацювання алгоритмів тієї роботи, якої правоохоронці раніше ніколи не робили.

Завдяки скоординованим зусиллям усіх силових структур Рівненщини нам вдалось втримати криміногенну ситуацію в області під контролем та запобігти багатьом злочинам.

Зокрема, за цей час на Рівненщині зареєстровано 291 кримінальне провадження проти основ національної безпеки, миру та міжнародного правопорядку. 166 з них скеровано за підслідністю, ще у 49 провадженнях завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальні акти.

Водночас, з початку широкомасштабного вторгнення судами ухвалено 15 вироків у цій категорії справ, 5 осіб засуджено за державну зраду, ще 9 - за виправдовування, визнання правомірною чи заперечення збройної агресії рф проти України.

Коли на підтримку України почала надходити гуманітарна допомога – з’явилися ті, хто різними шляхами вирішив на цьому підзаробити. Так, за останній рік правоохоронці Рівненщини зареєстрували 16 кримінальних проваджень за фактами привласнення чи продажу «гуманітарки» - від дитячого харчування до автомобілів та військової амуніції. В одному з таких проваджень судом вже ухвалено вирок, а вилучені автомобілі передані на потреби ЗСУ.

На захист інтересів держави у сфері використання будівель та споруд цивільного захисту населення органами прокуратури Рівненщини пред’явлено 25 позовів на загальну суму 54,9 млн гривень. 6 з них вже задоволено. Йдеться, зокрема, про незаконні відчуження укриттів, взяття їх на облік та приведення в належний стан.

Крім того, в умовах повномасштабного вторгнення зусиллями ювенальних прокурорів захищено інтереси більше 200 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Нині у кожного свій фронт, і ми, разом з іншими силовими структурами, готові відстоювати законність і боротись за правопорядок в Україні до повної перемоги, доки кожен злочинець не понесе покарання за свої вчинки.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: Поліцейські викрили жительку Сарненщини на незаконному придбанні та перевезенні тютюнової продукції