Відродити великий теніс у Рівному - з такою метою в обласному центрі створили молодіжну асоціацію тенісу. Там уже створили деякі напрацювання щодо інфраструктури та залучення дітей до цього виду спорту. Втім, міська влада не перший рік не чує прохання активістів та рівнян. Чи буде розвиватись молодіжний теніс у Рівному та які його перспективи, дізнавався Павло Невесенко.

 Епопея з тенісними кортами точніше з їхнім станом та відсутністю у Рівненському парку Шевченка триває вже не один рік. Втім, міська влада ігнорує петиції та звернення рівнян, щодо реконструкції цих споруд. Відтак активісти створили молодіжну асоціацію тенісу у Рівненській тергромаді, аби все ж таки достукатися до міських можновладців.

В асоціація навіть розробили проєкт реконструкції та побудови нових кортів у парку Шевченка. Написали петицію про їх передачу з балансу парків культури та відпочинку у центр "Спорт для всіх". Втім віз і нині там. На останній сесії міськради депутати виділили більше півтора мільйона гривень на реконструкцію тенісних майданчиків. Втім в новоствореній асоціації сумніваються, що ці гроші спрямують саме на корти.

10 - річна Анастасія займається великим тенісом декілька років. Відвідує різноманітні змагання. Щоправда займатися тенісом може лише у заміських приватних клубах, куди варто ще й подолати чималу дорогу.

Також у день тенісу новостворена асоціація підписали декілька меморандумів про співпрацю. Один з них з Всеукраїнським об'єднанням переселенців. Очільниця громадської організації Марина Павлюченко розповідає, попит на теніс серед переміщених осіб великий.

Олександр Третяк говорить, що реконструкція тенісних кортів можлива, але малоймовірна. Усе через воєнний стан.

Втім, любителі тенісу здаватися так просто не збираються. Вже цієї неділі планують провести змагання до дня тенісу. Розповідають, наступним кроком має бути передача кортів з парку Шевченка на профільні спорт заклади. Бо керівництво парку Шевченка використовує корти, як атракціони, а не місце для занять тенісом.

Читайте також: На Рівненщині понад 40 переселенців оселилися в новоствореному містечку для ВПО (ФОТО)