Ще будучи дитиною кожна людина розуміє, як важливо самостійно пересуватися - цю базову функцію людського організму складно переоцінити. Якщо виникає в житті така ситуація, що доросла людина з якоїсь причини втрачає можливість переміщатися без опори, то їй допоможуть ходунки.

 Види та особливості ходунків для дорослих

Ходунки дорослі допомагають людині повернутися до більш менш звичного ритму навіть у моменти складності пересувань, так як в цей час, вони беруть на себе основну функцію опори. Ходунки спеціально розроблені щоб стабілізувати певну мобільність і свободу в пересуваннях. Наприклад, їх використовують для таких життєвих ситуаціях:

  • Для людей похилого віку, коли в міру віку їм складно тримати баланс свого тіла і самостійно пересуватися. У таких випадках зростає ймовірність отримання травм при ходьбі через послаблення м’язового корсета. Ходунки пріоритетніші, ніж тростина для літньої людини, оскільки близькі люди не завжди можуть бути поряд, щоб супроводжувати на прогулянку або в магазин.
  • Ходунки є найбільшим помічником для інвалідів, яким стало складно пересуватися після травми чи серйозної операції. До вибору ходунків для дорослих потрібно підійти з великою відповідальністю, краще порадитися з медичним працівником. Так, він зможе порекомендувати найбільш відповідний варіант для покупки, базуючись на індивідуальних особливостях пацієнта та його потребах.
  • Ходунки дозволяють бути більш мобільним у процесі реабілітації після травм, з ними людині простіше повернутися до звичайного способу життя. Часто людям потрібна допомога у пересуванні після перенесеного інсульту чи інших неврологічних порушень. 

Звичайно ж, не варто падати духом через те, що виникла тимчасова необхідність використання подібних допоміжних апаратів, навпаки необхідно продовжувати стежити за своїм здоров'ям і дотримуватися всіх рекомендацій лікаря. 

Таким чином, процес лікування та відновлення пройде швидко, а бажаний результат не забариться.

Особливі відмінності моделей дорослих ходунків

Основа конструкції ходунків представляє собою металеву раму з чотирма ніжками. Проте в кожній моделі є певні відмінності. тому медичні ходунки відрізняються за: 

  1. Місцем опори;
  2. Розподілом завантаження;
  3. Регулюванням висоти;
  4. Основою (ніжки чи колеса).

Саме спираючись на всі ці відмінності моделей та особливості і побажання майбутнього користувача, варто вибирати ходунки.

Салон медтехніки Ортомедика має широкий асортимент різної продукції, серед якої є ходунки для дорослих людей. При необхідності кожен користувач, знайде те, що йому необхідно. Дорослі ходунки представлені на сайті компанії мають низку індивідуальних особливостей конструкцій:

  • Складні ходунки – практичні завдяки своїй відносно невеликій вазі та простоті механізму складання. Такі ходунки досить просто перевозити у багажнику, зберігати складеними у будь-якому доступному місці. Завдяки можливості регулювання по висоті, ця модель стає універсальною у користуванні.
  • Дворівневі ходунки - відповідно мають пару рівнів для ходьби і для підйому з лежачого положення, ідеальний помічник для тих, кому складно самостійно вставати з ліжка або стільця.
  • Посилені – такі моделі з додатковим посиленням передбачають використання їх пацієнтами з вагою до 350 кг.
  • Крокуючі ходунки – з їх допомогою користувач може розвивати велику швидкість, оскільки обидві сторони цього допоміжного пристрою рухаються поперемінно разом із пацієнтом. Іноді такі ходунки називають шарнірними.
  • На колесах – цей вид ходунків має ще два різновиди. Перший з колесами на передній парі ніжок, а задню необхідно піднімати в процесі пересування. Другий вид – це ролатори (ходунки на чотирьох колесах), вони мають ручне і ножне гальмо для безпеки.

Відвідавши інтернет – магазин компанії Ортомедика ви можете підібрати для своїх рідних та близьких сучасне обладнання, яке помітно спростить їхню мобільність у пересуваннях. Спеціалісти нашої компанії завжди готові прийти на допомогу у разі складнощів із вибором.