Підтримати Збройні Сили України. Як українці донатять на ЗСУ на 12 місяці війни? Цим питанням перейнявся наш Павло Невесенко на прикладі Рівненщини - і зараз розповість більше.

З початку повномасштабного вторгнення рівняни активно долучилися до допомоги ЗСУ. У волонтерських штабах кожен допомагав хто чим може їжею, амуніцією, продуктами. Дехто просто донатив для збройних сил. Одними з таких є спільнота відповідальні українці. Її заснували у червні минулого року. Основна їхні діяльність це автівки для ЗСУ. Відрізнялись волонтери і креативом. У січні цього року там презентували пересувний музей російсько-української війни.

За минулий рік в спільноті відповідальні українці зібрали понад 3 мільйони гривень. Ці кошти пішли на закупівлю та ремонт автомобілів, придбання автомобільних шин, амуніції, планшетів, генераторів. Кожен учасник спільноти сплачує до благодійного фонду 2000 тисячі гривень щомісяця.

За минулий рік спільнота передала 12 всюдихідних автомобілів. Нині мають передати ще 10 автівок для наших захисників. Учасник спільноти Олександр Оверчук розповідає, ідея полягає в тому, аби підтримувати нашу армію до перемоги. Зараз підтримка ЗСУ, як ніколи важлива резюмував останній.

Також у Рівному люди донатять на армію у різний спосіб, збираючи кошти з різноманітних благодійних ярмарків. Один з таких нещодавно провели волонтери з Костополя. Мансур, до прикладу, частує містян узбецьким пловом.

Подібні ярмарки користувалися великою популярністю серед костопільчан. Цього разу волонтери вирішили подібний захід провести у Рівному. Розповідають чому обрали обласний центр.

Кожен допомагає армії як може і чим може. Хтось донатить щомісяця певну суму, інші допомагають продуктами та усім необхідним. Дехто плете маскувальні сітки. Головне усі усвідомлюють - спільна робота наближає Україну до перемоги.

Читайте також: Екс-командувач військ ОК "ЗАХІД" Олександр Павлюк став першим заступником міністра оборони (ВІДЕО)