Держгірпромнагляд планує заборонити їхню експлуатацію через завершення нормативного терміну служби. На кінець вересня призначено перевірку ста дев'яноста чотирьох ліфтів. Ті, що визнають небезпечними для життя та здоров'я людей, зупинять.

Нині у Рівному є 963 пасажирських ліфти. Щороку вони потребують експертного обстеження технічного стану. Однак цьогоріч фахівцями "Рівне ліфту" не обстежено жодного підйомника, кажуть у держгірпромнагляді. Між тим, за документами значна частина ліфтів уже відпрацювали гарантійний термін і можуть становити загрозу для мешканців. Тож Держгірпромнагляд вже наприкінці місяця планує їх перевірити і зробити висновки.

Те, що ліфти у Рівному застарілі і потребують значних фінансових вливань - проблема не нова. Однак грошей на їх ремонти чи закупівлю нових у бюджеті як завжди бракує, хоча і ризикувати життям людей чиновники не беруться. Міський голова обіцяє знайти вихід.

Чи доведеться мешканцям рівненських багатоповерхівок таки ходити пішки, стане відомо вже ближче до жовтня, після висновків перевірки Держгірпромнагляду. На початку року схожа ситуація склалася у Кузнецовську, де було опломбовано чотири десятки ліфтів. Однак після їх зупинки гроші на ремонти одразу знайшлися.