Увагу патрульних на автомобільній дорозі М-07 Київ —Ковель — Ягодин привернув автомобіль Lexus. Водій поза населеним пунктом не увімкнув денні ходові вогні, тому поліцейські вирішили зупинити його.

 Сталося це в неділю, 19 лютого, пообіді, як повідомляє патрульна поліція Рівненщини.

Керманич, мешканець Сарненщини, помітно нервував та намагався якнайшвидше залишити місце зупинки. Патрульні вирішили перевірити авто й під час поверхневої перевірки виявили камінь. Зі слів водія — це бурштин-сирець, вагою приблизно 7, 4 кг. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

На водія винесли постанову за ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) і постанову за ч.1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Слідчими відкрито провадження за ч. 1 ст. 240-1 (Незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, перероблення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами) ККУ.

Читайте також: Безпековий режим на блокпостах Рівненщини: поліцейські виявили 518 адмінправопорушень та 13 — кримінальних