На Рівненщині попрощалися із трьома захисниками – Сергієм Корусем з Головинської громади, рівнянином Василем Шийкою, Григорієм Шумиком з Вараша.

15 лютого в День жалоби на території Головинської громади віддали належну шану захиснику Сергію Корусю.

Сергій народився 17 червня 1986 року в селі Злазне. Останні роки разом із сім’єю проживав у Головині. Він був призваний на військову службу в липні минулого року, мужньо захищав рубежі нашої держави від російських окупантів на Донецькому напрямку. На жаль, загинув військовий 9 лютого 2023 року в місті Краматорськ, що на Донеччині. Похоронили Героя в селі Головин на території місцевого кладовища. Люблячий син та брат, коханий чоловік, тато, вірний друг і товариш – таким запам’ятають Сергія його рідні, близькі люди.

Цього ж дня в Рівному на майдані Незалежності громадськість у скорботі, зі щирим болем і жалем попрощалася з офіцером СБУ Василем Шийкою.

Василь народився на Івано-Франківщині. Після закінчення школи вступив до Академії сухопутних військ у Львові. Далі проходив службу в одній із військових частин Рівного. Із самого початку АТО опинився у «гарячих точках» нашої країни. Пройшов майже всю Донеччину, воював на Луганщині. Не вагаючись, продовжив гідно захищати Україну і в 2022-му, повномасштабне вторгнення ворога застало Василя на Бахмутському напрямі. Відтоді обороняв рідну землю. Після ротації побув удома, а в січні 2023 року знову повернувся в зону бойових дій, цього разу на Запоріжжя. Саме тут 13 лютого серце 39-річного підполковника Василя Шийки не витримало.

У скорботі батьки, дружина та донечка, сестра, рідні, товариші, побратими. Похоронять Василя Шийку на Івано-Франківщині в рідному селі.

У Вараші провели в останню путь Григорія Шумика. 34-річний старший солдат служиву у 54-му окремому розвідувальному батальйоні імені Михайла Тиші. Жителя Вараша мобілізували 24 лютого 2022 року, Григорій брав участь в АТО/ООС упродовж 2017-2021 років. Чоловік помер у Рівненській обласній клінічній лікарні 12 лютого 2023 року.

Вічна слава Героям! 

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: На Бахмутському напрямку загинув бойовий медик із Сарненщини