На передовій, перебуваючи в тилу. 15 лютого відзначають професійне свято операційні медсестри. В мирний час - це нелегка, але водночас благородна робота. У війну, це самовідданість. Потік пацієнтів - військові та цивільні. Медики кажуть, нині їх співвідношення один до одного. Аби розповісти про роботу операційної медсестри, мої колеги завітали у центр кардіоторокальної хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні.

Це Руслана Дячук. Цьогоріч її професійне свято проходить в розпал повномасштабної війни. Операційна медсестра з досвідом роботи 24 роки. Разом із нею, йдемо безпосередньо до робочого місця. В операційну центру кардіоторокальної хірургії. Із зрозумілих причин, роботи зараз вистачає. Подібно до військової справи, аби зберегти життя пацієнту тут головне контролювати свій страх.

Центр, де працює пані Руслана, об'єднав два види хірургій. Тут проводять операції пов'язані з серцево-судинною та дихальною системами. Роль операційної медсестри фактично продовження роботи хірурга, його права рука. Від якої теж залежить життя пацієнта. Нині працюють особливо інтенсивно. Про виклики сьогодення для колег розповів кардіо-хірург Євген Крючков.

А це Ірина Кривко. Ще влітку вона була студентом Рівненської медакадемії. А зараз, у момент коли вирішується доля пацієнта - готова брати на себе відповідальність. Розповідає, про свій перший досвід.

ЇЇ колега, Олена Пінчук в операційній відповідає за знеболення пацієнта перед хірургічним втручанням.

Ті, хто вважає що робота медсестри обмежується подачою хірургу медичних інструментів, помиляються запевняють медсестри.В Рівненській обласній клінічній лікарні, рятують життя завдяки сучасному обладнанню. Операційній медсестрі потрібно знати і особливості його роботи. Ось один із прикладів.

У колективі лікарні - 50 сестер медичних операційних, які працюють у 14-ти відділеннях. Професійне свято - нагода вчергове подякувати за нелегку, але благородну роботу.

 Читайте також: Кохання в час війни: Як рівняни відзначають День святого Валентина?