Рекордні 300 мільйонів гривень з міського бюджету підуть на оборонні потреби. Рішення підтримало 35 депутатів. Частину цих коштів спрямують в загальний бюджет "оборонки" області, сформований військовою адміністрацією. Решта - мобілізаційна програма міста та закупка військових облігацій, аби напряму підтримати ЗСУ. Більше подробиць - далі у сюжеті.

Рівненська міська рада погодила зміни до бюджету. Йдеться про 300 мільйонів гривень на оборонні потреби.

150 мільйонів - це субвенція міського бюджету спрямована в область.Ці гроші - вклад в укріплення кордону на півночі. Будівництво інженерно-фортифікаційних споруд, оснащення військових технікою та екіпіруванням. Передбачили кошти і на міську мобілізаційну програму.

Ми запитали у міського голови на що виконком спрямує ці кошти. За словами Олександра Третяка йдеться про низку витрат: від реабілітації військових до закупівлі озброєння.

Також погодили рішення про закупівлю військових облігацій на суму в 100 мільйонів гривень. Такий досвід перейняли у інших обласних центрів. Це дозволить напряму підтримати Збройні Сили України. Виділення усіх цих коштів - підтримало 35 міських обранців.

 Читайте також: Як багатодітним батькам достроково оформити пенсію?