У межах повноважень органами прокуратури Рівненщини постійно вживаються заходи, спрямовані на захист державних інтересів у бюджетній сфері, зокрема й у частині виконання договорів щодо придбання за бюджетні кошти природного газу, електричної енергії та палива.

Так, з початку цього року судами задоволено 5 позовів прокуратури та визнано недійсними додаткові угоди, якими безпідставно змінювалася ціна за одиницю товару, а також стягнуто з відповідачів понад 824 тис. грн, у тому числі майже 200 тис. грн – у сфері охорони дитинства.

Приміром, рішенням господарського суду Рівненської області задоволено позов керівника Сарненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вирівської сільської ради до приватної енергопостачальної компанії про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання електричної енергії та стягнення з неї майже 280 тис. грн надмірно сплачених коштів.

Загалом же, упродовж 2022 року органами Рівненської обласної прокуратури пред’явлено 19 позовів на суму понад 3 млн грн (у тому числі у сфері охорони дитинства на понад 800 тис. грн) до недобросовісних постачальників електроенергії, природного газу та палива, які шляхом ініціювання укладення додаткових угод неодноразово та безпідставно змінювали ціни за одиницю закуповуваного товару, що призвело до надмірної переплати бюджетних коштів.

Торік судами задоволено 6 таких позовів на майже 800 тис. грн.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: У Вараському районі поліцейські викрили жительку Волині на торгівлі цигарками без акцизу