За погодженням із прокурором Рівненської окружної прокуратури чотирьом зловмисникам оголошено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах.

За даними слідства, наркобізнесом займалася група осіб, серед яких двоє співмешканців та ще двоє їхніх друзів, які нині перебувають в слідчому ізоляторі як фігуранти інших кримінальних проваджень.

Ділки збували психотропні речовини, здебільшого, через Telegram-канал, ховаючи закладки з PVP, МДМА та амфетаміном на території 5 областей. Крім того, частину психотропів передавали до слідчого ізолятора.

8 лютого організатора та його співмешканку затримали на трасі біля Рівного. В ході обшуків у них вилучили більше 3 кг амфетаміну та близько 350 г інших психотропів.

Того ж дня чотирьом учасникам наркоугруповання оголошено про підозру, а сьогодні, 10 лютого, двом з них суд обрав запобіжні заходи. Організатор перебуватиме під вартою, а його спільниця-співмешканка – під домашнім арештом. Двоє інших, нагадаємо, і до цього перебували у слідчому ізоляторі.

Крім того, рішенням суду на вилучені заборонені речовини та майно підозрюваних накладено арешт.

Наразі встановлюються інші причетні до наркобізнесу.

Досудове розслідування здійснює Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УБН в Рівненській області ДБН НПУ спільно з УКР ГУНП в області.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: У Сарненському районі поліцейські вилучили три тисячі пачок безакцизних цигарок