Приїзд Гайдая з Луганщини, невдоволення Коваля і дорогоцінні 200 мільйонів гривень. У Рівному відбулась сесія міської ради. З першого разу депутати не проголосували за жодне питання порядку денного. Каменем зіткнення стало виділення 200-от мільйонів гривень на оборону міста та області. Після суперечок, депутати взяли затяжну перерву. Павло Невесенко знає більше.

 Можна вічно дивитись на три речі: вогонь, воду і рівненських міських депутатів. Кому війна, а кому і мати рідна і свої політичні інтереси. Про це мабуть не знав лише Зьорен Бенн бургомістр громади одного з районів Берліна. Він приїхав до Рівного, аби налагодити партнерські стосунки між містами та вивчити, яку саме допомогу потребує наше місто. Говорячи про війну в Україні останній не зміг стримати сліз.

Зьорен Бенн неймовірно вражений від того, що побачив в Україні.

На цьому парад гостей у сесійній залі не закінчився. До депутатів звернувся начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він подякував за підтримку Луганщини у цей непростий період. Попросив у обранців, аби ті не забували, що в Україні все ще триває війна та не ділитися на політичні стяги.

Втім, рівненські депутати не почули слів Сергія Гайдая. Каменем зіткнення стали 200 мільйонів, які мала виділити депутати на оборону області та міста. Цьому передувала ціла історія, спочатку цю суму не хотіли затверджувати на міськвиконкомі, який вчора все-таки з декількох спроб відбувся. Сьогодні, ж депутати не могли визначитись коли саме рохглядати це питання на початку чи в кінці. Шквал критики міські обранці отримали від начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля.

Віталій Коваль наголошував, потрібно закрити питання оборони області якнайшвидше. 200 мільйонів гриваень на оборону аргументував тим, що торік Рівне отримало понад 630 мільйонів гривень податків від військових. Зараз же це питання навіть стало предметом торгу деяких політичних сил, додав Віталій Коваль. Згадав і про гореславну бруківку за понад 50 мільйонів гривень.

Потому депутати взяли 10 хвилинну перерву, аби дійти консенсусу у цьому питанні. Щоправда перерва тривала більше години.

І так депутати пішли знову на затяжну перерву. На момент виходу матеріалу в ефір депутати все ще не зібралися в сесійній залі. Прикро у даній ситуації лише одне - дехто з міських депутатів влаштував торги на армії, затягуючи питання виділення 200 мільйонів для армії.

Читайте також: Як установам Рівненщини забронювати військовозобов’язаних працівників?