Під час патрулювання території району поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення №1 (смт Володимирець) Вараського РВП, учора, сьомого лютого, поблизу села Зелениця зупинили трактор, із причіпленою до нього підводою із деревиною, який саме виїжджав із лісового масиву.

36-річний місцевий житель перевозив 24 колоди свіжозрізаної сосни та запевнив, що має усі необхідні документи і зараз їх привезе. Повернувшись за кілька хвилин, чоловік поклав замість них у папку 100 доларів США, аби залагодити питання. Попередження про те, що це ще одна стаття Кримінального кодексу, на нього не вплинуло.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила і лісопродукцію, і бензопилу, і трактор, і грошові кошти. Крім того, за результатами проведених невідкладних слідчих дій поліцейські виявили і місце незаконної порубки лісу.

Крім того, у селі Великі Цепцевичі поліцейські задокументували іще один злочин, скоєний у сфері довкілля. 48-річний місцевий житель перевозив у причепі трактора дев'ять колод сосни.

За усіма фактами незаконної порубки лісу розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 246 КК України. Також відкрито кримінальне провадження за надання 36-річним жителем села Зелениці неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 КК України.

Наразі слідчі Володимирецького відділення подали клопотання до суду про накладення арешту на вилучену лісопродукцію та техніку.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: На Рівненщині перекрито ще один канал розповсюдження психотропних речовин в особливо великих розмірах