ЦНАПи Рокитнівської, Сарненської та Костопільської громад отримали нове обладнання.

У компактний металевий кейс вміщується: бездротовий принтер з додатковими картриджами, ноутбук, павербанк, що дозволяє працювати без зарядного пристрою, концентратор на 7 USB-портів, мобільний WiFi роутер, камера, безконтактний зчитувач ID-карток, смартфон.

Така комплектація дозволить адміністраторам виїздити до людей і надавати всі необхідні адмінпослуги. Це унікальний комплект сучасної портативної техніки, який стане незамінним помічником при віддаленій роботі адміністратора. Можливість мати пересувне віддалене робоче місце – це зручність не тільки для адміністраторів ЦНАПу, а й для маломобільних громадян та сільського населення громад, - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Правом на отримання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці можуть скористатись особи:
які досягли 80-річного віку;
з інвалідністю 1 групи;
які за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись, у т.ч. перебувають на стаціонарному лікуванні у комунальних медичних закладах;
які отримують соціальну послугу догляду вдома, яка надається територіальними центрами надання соціальних послуг;
особи які проживають у віддалених населених пунктах.

Для цього просто необхідно подати заявку до найближчого ЦНАПу. Далі з вами зв’яжеться адміністратор для попередження свого візиту.

Наша ціль – щоб такі кейси були як мінімум у кожній громаді. А для тергромад, які їх сьогодні отримують, головне завдання – протягом місяця максимально протестувати і застосувати ці кейси. Для того, щоб спільними зусиллями отримати їх ще й у інші віддалені райони для якісного отримання послуг нашими мешканцями, - зазначила Іванна Смачило, яка вручила для громад обладнання.

Мобільні кейси передали у рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», який реалізовує Програма розвитку ООН в Україні спільно з Рівненською ОДА за фінансової підтримки Уряду Великобританії.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА. 

Читайте також: Вчителі, які займаються репетиторством, зобов’язані подати декларацію про доходи