Як вижити в умовах війни? Тепер цьому вчать населення на тренінгах. У Рівному проєкт запрацював нещодавно. Стрілецька справа, тактична медицина, мінно-вибухова безпека та багато іншого. Як проходить тренінг, розповість Владислав Стецюк.

Пані Олена з Херсону. Жінці довелось покинути домівку через повномасштабне вторгнення. Каже, тренінги по тактичній медицині дуже важливі, адже під час війни потрібно вміти надавати невідкладну допомогу.

Навчають тактичної медицини інструктори. Анастасія Гречковська - бойовий медик ДФТГ Рівного. Каже, проводила такі тренінги лише з військовими. Цивільних вчить вперше.

Проєкт по підготовці цивільних працює вже в 16-ьох містах України. Створений за ініціативи благодійного фонду Сергія Притули. Тренінги безкоштовні, проте за бажанням учасники можуть задонатити до фонду. Організатори планують постійно проводити різноманітні тренінги для цивільних задля збереження їхнього життя.

Окрім тактичної медицини, провели тренінги по мінно-вибуховій безпеці та стрілецькій справі. Пані Вікторія - матір трьох дітей. Жінка вирішила прийти на тренінг, аби оволодіти навичками користування зброєю.

Пані Вікторія за 8 годин навчилась користуватися зброєю. Не професійно, але певна, зможе захистити свою домівку від ворогів.

 Читайте також: Чи можна вакцинувати дитину, яка кашляє?