Правоохоронці вчергове наголошують і застерігають громадян: якщо вам телефонують із приводу раптово виниклих проблем із вашим банківським рахунком, перервіть розмову і сконтактуйте з представником фінустанови за номером гарячої лінії чи колцентру.

До поліції минулої доби, 31 січня, надійшла заява 52-річної рівнянки, що через шахрайські дії невідомих вона втратила значну суму зі своїх банківських рахунків.

Аферисти використали відпрацьовану схему: «працівники банку» повідомили жінці, що хтось намагається здійснити перерахунок коштів з її картки. Відтак, «в цілях безпеки» їй порекомендували перерахувати всі заощадження на вказаний аферистами рахунок. Таким чином жінка втратила майже 90 тисяч гривень, назвавши всі необхідні реквізити.

За фактом заволодіння чужим майном, вчиненого шляхом обману, вчиненого у великих розмірах, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 190 КК України.

Поліцейські встановлюють причетних до скоєного злочину осіб та вкотре наголошують громадянам бути розсудливими перед тим, як озвучувати будь-які персональні чи конфіденційні дані платіжної картки!

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Жительку Сарненщини судитимуть за подвійну приватизацію землі