30 січня на базі аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області парамедики британської благодійної організації “Outreach Paramedics” передали для рівненських рятувальників сучасний реанімобіль марки Mercedes-Benz 2148cc з повним медичним обладнанням і тепер він перебуватиме у користуванні рятувальників Рівненського гарнізону ДСНС.

Ця автівка з 4-ма парамедиками-британцями проїхала тисячі кілометрів, щоб рятувати життя жителів Рівненської області.

Окрім, передачі автомобіля, парамедики "Його величності" провели навчання з домедичної підготовки з рятувальниками Рівненщини.

Ми маємо змогу організовувати збір коштів на закупівлю автомобілів швидкої допомоги у Великій Британії та передавати їх для рятувальних підрозділів ДСНС України. Ми також проводимо навчання для 255 рятувальників на тему домедичної допомоги, допомоги при травмах та аваріях, з підтримки життя.

Я висловлюю безмежну підтримку Україні від Великої Британії та її народу, і ми працюємо, щоб показати вам цю підтримку допомагаючи наскільки це можливо" - сказала співзасновник “Outreach Paramedics" пані Фей.

Рятувальники усієї України щодня ризикуючи своїм життям виконують бойові завдання під постійними обстрілами російських окупантів. Вогнеборці ліквідовують пожежі, піротехніки розміновують території, рятувальники розбирають завали, медики та психологи надають допомогу постраждалому населенню. Тому допомога наших британських друзів є надзвичайно важливою для усіх нас, - сказав Олег Панюк, т.в.о начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Парамедики-британці три дні поспіль працюватимуть з рятувальниками у Рівному, Сарнах та Дубно.

Про це повідомляють в ГУ ДСНС в Рівненській області.

Читайте також: Споживспілка Рівненщини передала сьому автівку для ЗСУ