На Рівненщині бійці тероборони щоденно тренуються на кордоні з білоруссю. Висадка десанту чи пряме вторгнення? Оборонці готові до будь якого розвитку подій, якщо раптом ворог наважиться перетнути кордон. Певні, на окупантів чекає безліч сюрпризів і жодних шансів повернутись додому живими.

Це тренування інженерного підрозділу. Головна задача у хлопців - будівництво укріплень та мінування танко небезпечних напрямків. Але стріляти вони теж вміють. Бо вже 10 місяців тренуються.

А це славнозвісний бандеромобіль. На нього бійці встановили американський кулемет, який зможе знищити як наземні так і повітряні цілі. Окрім цього у групі є і стрілець зенітник із ПЗРК Stinger. Ця зброя може збити майже кожну повітряну ціль.

А тут тренується зенітно - артилерійський підрозділ. На вантажівку захисники установили зенітну установку ЗУ - 23. Дана зброя є ефективною проти наземних та повітряних цілей.

Ще один сюрприз, який чекає на окупантів, зенітна гармата С- 60. І хоча розробляли цю зброю у середині минулого століття, наші бійці адаптували її до умов сучасної війни, встановивши на вантажівку. Калібр гранати дозволяє знищувати навіть легкоброньовану техніку ворога. Цю небезпечну для ворогів зброю, бійці назвали "Хаймарсом".

Ще одна група бійців тренується відпрацьовувати перешкоди і ведуть вогонь з різної зброї - від автоматів то кулемета ДШК. Кажуть, чули, що ворог збирається висаджувати десант. Додають, плани загарбників приречені на провал.

Бійці тренуються 24\7. Кажуть, бій не оголошували, але готові його прийняти і захищати кожен клаптик рідної землі. Воїни рівненської бригади ТРО певні, у ворога немає жодних шансів.

 Читайте також: Споживспілка Рівненщини передала сьому автівку для ЗСУ