Фото: ілюстративне
У цей день у світі відзначають Всесвітній день допомоги хворим на проказу, День спеціаліста військово-соціального управління ЗСУ, День дурнуватих повідомлень автовідповідача, День повітряно-бульбашкової плівки, Міжнародний день круасану, Початок сезону ненасильства,

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

30 січня за новим церковним календарем православні відзначають Собор трьох святителів, або Трисвяття. У народі його називають День трьох святителів, або Василів день.

30 січня (12 лютого за старим стилем) - свято Собор Вселенських учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, які вплинули на формування християнської догматики, а також на організацію Церкви та богослужіння.

Собор трьох святителів було встановлено в XI столітті. У той час дискутували про те, кого слід вважати найпершим із трьох отців Церкви — Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста. За переказами, троє святителів з'явилися митрополиту Євхаїтському, Іоанну, і оголосили, що всі вони — рівні, суперечки потрібно припинити. Так було встановлено єдиний день їхнього вшанування.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 30 СІЧНЯ

День ангела 30 січня Іменини у цей день відзначають:

ПРИКМЕТИ 30 СІЧНЯ

  • Місяць червоного кольору — до сильного вітру;
  • сонце в хмарах — до заметілі;
  • сильний вітер цього дня — чекай морозу.

ЩО НЕ МОЖНА СЬОГОДНІ РОБИТИ

  1. Лаятися, особливо з близькими — якщо порушити заборону, сварка затягнеться на весь рік;
  2. відмовляти в допомозі;
  3. лихословити;
  4. займатися рукоділлям жінкам.
  5. За народними прикметами не можна карати і лаяти дітей — будуть завжди неслухняними.