В управлінні по боротьбі з організованою злочинності оприлюднили нові подробиці у справі про вибух гранати у Рівному, в результаті якого одна людина загинула, а ще двоє потрапили до лікарні.

Нагадаємо, це сталось вночі 17 серпня поблизу багатоповерхівки на вулиці Макарова, 28. Граната РГД - 5 вибухнула в руках 33-річного рівнянина Андрія Корольчука, який проживав у сусідньому будинку. Вибухом йому відірвало руку і він загинув на місці пригоди. Постраждали також двоє чоловіків - з осколочними пораненнями їх госпіталізували до лікарні. Спершу вони стверджували, що не знали загиблого, та як виявилось, це неправда. В УБОЗі стверджують, що між Андрієм Корольчуком та потерпілими виник конфлікт, який, судячи з усього, і призвів до вибуху гранати.

Як ми вже розповідали, граната РГД-5, яка вибухнула в руках Андрія Корольчука, належить до партії, яку встиг продати прапорщик однієї з військових частин Рівного. Військовослужбовця ще у травні затримали співробітники міліції. Наразі правоохоронцям відома доля не всіх проданих снарядів тож в УБОЗі просять рівнян допомогти у пошуках решти гранат.

Розслідування цих кримінальних справ у УБОЗі поки не завершили. Але обіцяють не баритись і передати їх до суду найближчим часом.