Які студенти передвищих та вищих навчальних закладів мають право на отримання соціальних стипендій – про це говорили на семінар-нараді, організованому Департамент соціальної політики Рівненської міської ради. Слухачами семінару були представники навчальних закладів.

«Минулого року державні соціальні стипендії надавались студентам восьми навчальних закладів нашої громади, в тому числі релокованого Луганського державного медичного університету, – повідомив директор Департаменту соціальної політики Черній Сергій. – У поточному році соціальні стипендії отримуватимуть студенти десяти закладів. Наша молодь – майбутнє країни, тому ми зацікавлені в тому, щоб студенти, які опинились в складному соціальному становищі, отримали усі передбачені види державної підтримки»

Нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1496 внесено зміни до Порядку використання коштів, зокрема, врегульовано механізм надання соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти з числа дітей загиблих, померлих (тих, хто зник безвісти) Захисників і Захисниць України.

Крім того, право на отримання соціальних стипендій надано студентами денної та дуальної форми здобуття освіти, які навчаються у закладах вищої освіти приватної форми власності на умовах державного замовлення.

Міністерством соціальної політики України у місті Рівному визначено два таких навчальних заклади: «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука» та «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».

Довідково. Протягом 2022 року Департаментом соціальної політики було профінансовано соціальні стипендії для 786 студентів 9 пільгових категорій на загальну суму понад 11,4 млн гривень.

У 2023 р. соціальна стипендія виплачується в наступних розмірах:

- Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування до 18 років – 4250 гривень на місяць.

- Особи з числа дітей-сиріт та діти, позбавлені батьківського піклування від 18 до 23 років – 4026 гривень на місяць.

- Для студентів закладів вищої освіти – 1180 гривень на місяць.

- Для студентів закладів фахової передвищої освіти – 890 гривень на місяць.

Детальну інформацію щодо змін можна отримати на офіційному сайті Департаменту соціальної політики.

Про це повідомила пресслужба Рівненської міської ради.

Читайте також: Жителям Рівненщини виплатили пенсії за січень