Соціальні гарантії родин зниклих безвісти, полонених, а також загиблих військовослужбовців - це один із пріоритетів державної влади. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час брифінгу.

«На сьогодні родина зниклого безвісти та захопленого у полон бійця отримує повне грошове забезпечення військового - включно з окладом та додатковими видами грошового забезпечення. Родина захисника, загиблого в ході бойових дій, отримує одноразову виплату від держави у розмірі 15 мільйонів гривень. Якщо військовий, загинув за інших обставин, не пов'язаних з бойовими діями, то така виплата складає трохи більше 1 мільйона гривень», - розповів Сергій Подолін.

Також він зауважив, що окрім державних гарантій, додатково в області працюють цільові програми, які створені для підтримки родин військовослужбовців.

Після звільнення з полону військовослужбовці мають право на одноразову виплату від держави 100 тис гривень. Щоб отримати держдопомогу, необхідно звернутися до Мінреінтеграції. «Гаряча лінія» Мінреінтеграції - 0800750107

«Ми всі розуміємо, що бойові дії завжди пов'язані із втратами. Наша місія – повернути і провести в останню дорогу наших хлопців додому. Евакуація загиблих захисників із прифронтових зон відбувається двома шляхами: забирають з поля бою побратими, або медики, а також у рамках гуманітарного проекту «На щиті» у тісній співпраці цивільно-військового співробітництва. Усе залежить від ситуації», - сказав перший заступник голови ОДА.

Сергій Подолін також додав, що право на повідомлення про загибель бійця належить виключно керівникам терцентрів комплектування (донедавна – військкомат) за місцем проживання сім’ї.

Пріоритетом залишається надання соціальних гарантій для родини загиблого воїна.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.