На Рівненщині поліцейські припинили злочинну діяльність групи осіб із числа ув'язнених, які спеціалізувалися на шахрайствах

«Привіт, впізнав? Позич гроші на лікування», а також продаж неіснуючих товарів в мережі Інтернет: поліцейські задокументували 11 фактів протиправної діяльності трьох засуджених за скоєння майнових злочинів. Фігурантам кримінального провадження слідчі повідомили про підозру.

Злочинну діяльність вищевказаних осіб викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області спільно зі слідчими Сарненського РВП у взаємодії із співробітниками ДУ «Катеринівська виправна колонія №46» ДКВСУ за процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури.

Із серпня 2022 року внаслідок шахрайських дій засуджених потерпіли мешканці із різних регіонів України, в тому числі із Рівненщини. За однією схемою їм телефонував так званий родич чи знайомий, просив гроші в позику на лікування. А за іншою схемою засуджені незаконно заволоділи коштами громадян під приводом продажу неіснуючих товарів в Інтернеті, зокрема генераторів, дров, цигарок.

Наразі сума завданих потерпілим збитків сягає 116 000 гривень, які вони перерахували на карткові рахунки.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у державній установі із виконання покарань, за результатами якого вилучили в ув'язнених засоби зв'язку, чорнові записи та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 3 статті 190 КК України, слідчі Сарненського РВП повідомили трьом зловмисникам про підозру, а одному із них, у якого закінчився термін ув'язнення, суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Слідчі дії тривають. Поліцейські встановлюють також інших осіб, причетних до шахрайств. 

Про це інформує пресслужба поліції Рівненщини.

Читайте також: Понад мільйон гривень застави і підготовка до втечі: 51-річного рівнянина арештували за продаж гуманітарної допомоги