Минає більше трьох місяців як з життя пішов Олександр Мамчур - Начальник відділу вибухотехнічної служби поліції Рівненщини. Останній загинув 4 жовтня на Харківщині під час розмінування звільнених від ворога територій. Батько, чоловік та син. Не начальник, а друг - таким згадують Олександра рідні, колеги та близькі. Спогади про героя, який віддав своє життя заради безпеки інших, далі у сюжеті.

Усміхнений, позитивний, той що дарує іншим радість - таким згадують Олександра Мамчура рідні та близькі. А ще він справжній професіонал своєї справи. Людина, яка віддавала себе роботі повністю.

Начальник вибухотехнічної служби не був кабінетним офіцером, завжди першим йшов розміновувати території.

Олександр Мамчур був одним з перших, хто поїхав розміновувати Київщину - Бучу, Ірпінь, Гостомель.

Підлеглі Олександра Мамчура сприймали його не як керівника, а насамперед як друга.

Олександра Мамчура згадують як світлу людину. Він завжди вмів підняти настрій людям.

Після відрядження на Київщину, Олександр планував із родиною провести коротку відпустку, адже сину невдовзі мало виповнитись 5 років. Однак прийняв рішення їхати розміновувати Харківщину. 4 жовтня життя 36-річного підполковника поліції на жаль обірвалося.

Рідним важко змиритися, що Олександра Мамчура не має поряд. Особливо його маленькому синові.

Людина жива, доки про неї пам'ятають. Ми не маємо забувати, яку велику ціну за свободу заплатив Олександр Мамчур. Батьки Олександра виростили справжнього Героя, який віддав своє життя за безпеку інших.

Читайте також: Тисячу триста захисників вдалось повернути Україні з російського полону