Проект "Піца на колесах" від шотландського фонду працює як у тилових містах, так і на Сході та Півдні нашої країни. Тож що мотивувало їх приїхати до країни, де нині триває повномасштабна війна та що думають про таку ініціативу вимушені переселенці - дізнавався Дмитро Тригубець.

Це Фінн і йому 18. До Рівного разом з друзями-волонтерами приїхав, аби підтримати тих, кому потрібна допомога. Насамперед фонд Siobhan's (Шіівон) trust - опікується внутрішньо-переміщеними особами. Для них, неподалік пункту компактного проживання у Рівному, сьогодні готують піцу.

Охочих у черзі вишикувалось чимало. Серед них і Наталія Васильєва. Повномасштабне вторгнення змусило її покинути домівку у Слов'янську. Розповідає про умови свого життя в гуртожитку. Та про ініціативу з-закордону.

Присутні раді такій увазі з-закордону. Та не втрачали нагоди і ближче познайомитись з волонтерами.

Член волонтерської організації і українець, львів'янин Олександр Кривцун. Колеги називають його Алексом. Про своїх друзів розповідає не приховуючи захоплення.

Додає, раніше піцу брали з Італії. Тепер з напів фабрикатами допомагає німецький виробник. Міський голова Рівного розповідає, справа у цінностях. Каже, окрім того що волонтери з різних країн сьогодні поруч з нами, вони можуть показати і гарний приклад українцям.

Каже, окрім вимушених переселенців, піцою частуватимуть усі малозабезпечені категорії населення. Сьогодні пригощали неподалік одного з гуртожитків, а також на Майдані Незалежності. Завтра планують зробити це неподалік центру надання соц. послуг, що на вулиці Дубенській та неподалік пункту незламності на Площі Перемоги.

Читайте також: Здолбунівська громада виділила 150 тисяч гривень на допомогу військовій частині