Оперативники міграційної поліції області у взаємодії із працівниками Рівненського міського відділу ДМС викрили 45-річного іноземця, який нелегально перебував на території України, зокрема у Рівному. Тепер на найближчі п'ять років йому заборонено в'їзд у нашу державу. Втім, якщо він не сплатить штраф за порушення міграційного законодавства, то термін заборони може сягнути восьми років.

Під час проведення відпрацювань із протидії незаконному перебуванню іноземців на території України та Рівненщини в тому числі, працівники управління міграційної поліції спільно із колегами з інших підрозділів встановили, що громадянин Єгипту одружений з українкою та проживав у Рівному із 2013 року. Втім, посвідку на тимчасове проживання в Україні, термін якої закінчився у травні 2022, не продовжив.

Порушуючи вимоги міграційного законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, іноземець територію України в обумовлені строки не залишив, за що був притягнутий до адмінвідповідальності.

Нелегала доставили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, що у Волинській області. Після оформлення всіх необхідних документів, відповідно до рішення суду, його примусово видворили з території України.

Сьогодні, 25 січня, працівники міграційної поліції та міграційної служби супроводили іноземця до пункту пропуску державного кордону «Шегині» для повернення у країну походження.

Про це повідомлояють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: У Рівному поліцейські викрили закладчицю психотропних речовин