Фото ілюстративне
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури трьом жителям Рівненського району повідомлено про підозру у незаконних порубках лісу, а одному з них – ще й у службовому підробленні офіційних документів.

У ході слідства встановлено, що один із підозрюваних – приватний підприємець, який надає послуги з лісозаготівельних робіт, за попередньою змовою з двома знайомими вчинили кілька незаконних порубок лісу на території військового лісгоспу.

Вперше зловмисників зупинили працівники поліції у серпні 2022 року на території колишнього Костопільського району, коли чоловіки везли автомобілем «Урал» додому до одного з підозрюваних незаконно зрізані дуби. Висновків тоді зловмисники не зробили і вже в жовтні того ж року їх знову зупинили поліціянти під час перевезення незаконно зрубаних ялин.

При цьому один з підозрюваних – старший майстер лісу одного з лісництв Волинського військового лісгоспу, аби приховати злочинну діяльності групи, після зупинки працівниками поліції транспортного засобу з завантаженою деревиною, склав та видав товаро-транспортну накладну з неправдивими відомостями щодо класу якості відпущеної деревини.

Своїми діями підозрювані завдали збитків державі на 130 000 грн.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУПН в Рівненській області.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: За тиждень на блокпостах Рівненщини поліцейські задокументували майже 400 адмінправопорушень