Відеооператор загинув, троє дітей залишились напівсиротами. У Рівному п'ятий рік не можуть встановити винуватця аварії. Ба більше, за увесь цей час у суді навіть не допитали обвинуваченого, експертів та учасників ДТП. Рідні загиблого вважають, справу навмисне затягують. 24 січня мало відбутися чергове засідання у справі. Побував на ньому і наш Павло Невесенко.

Це останні зняті кадри оператора Валерія Мартинюка. 1 червня 2018 року він разом із журналісткою на таксі повертаються зі зйомки. Таксист розвертається через подвійну суцільну лінію розмітки і виїжджає на зустрічну смугу.

Тоді у в автівку в'їхав рейсовий автобус. Від отриманих травм оператор Валерій Мартинюк помер у лікарні. В грудні 2018-го справу передали до суду. В смертельній ДТП обвинувачують таксиста Едуарда Голюха. Втім за більш як чотири роки відбулося лише кілька засідань у цій справі. Сьогодні засідання також не відбулося.

Батько загиблого Валерій Мартинюк вважає справу навмисне затягують. Щоразу судові засідання переносять під будь-яким приводом. Останній не розуміє, чому за весь час в суді не опитали обвинуваченого таксиста Едуарда Голюха та інших учасників ДТП.

Обвинувачений таксист Едуард Голюх повністю своєї вини у смертельній ДТП не визнає. Сторона захисту намагається перекинути відповідальність на водія рейсового автобусу, який в'їхав у таксі.

Справу загиблого Валерія Мартинюка розглядає суддя Рівненського міського суду Оксана Крижова. Чому з 2018 року у суді справа не може зрушити з місця - питання залишається відкритим. В червні цього року спливає термін давності розгляду справи і якщо не буде вироку суду, справу просто можуть закрити. До слова, Едуард Голюх і далі продовжує кермувати автівкою.

Читайте також: До 7 років ув’язнення загрожує рівнянину, який намагався вивезти до Польщі трьох військовозобов’язаних