Для корейців здорова, блискуча та свіжа шкіра є не тільки питанням естетики. Насправді це філософія життя.

Корейська косметика не є аналогом звичних нам європейських та американських брендів. По-перше, її асортимент налічує в декілька разів більше засобів. По-друге, їх застосування перетворюється на справжній ритуал, що складається з десяти кроків. Отже, якщо ви захочете побачити позитивні зміни на своїй шкірі, доведеться радикально змінити своє відношення до косметичних засобів. Готові почати? Тоді розглянемо 10 кроків корейського догляду.

Очищення шкіри олією

Корейські жінки починають очищати обличчя, видаляючи макіяж жирною олією. Чому? Тому що вона відмінно розчиняє макіяж, пил, бруд і всі інші шкідливі речовини, які залишаються на вашій шкірі, але не сушить її. 

Очищення на водній основі

Корейці рекомендують використовувати для вмивання обличчя спеціальні гелі або пінки. Такий продукт ретельно очищає шкіру від речовин, з якими олія не впоралась, адже кожен косметичний засіб відповідає за видалення різного виду забруднень. При очищенні шкіри рекомендується використовувати спеціальну губку або щітку.

Пілінг

Корейці дуже дбайливо ставляться до своєї шкіри. Хоча пілінг не варто робити щодня (максимум 3-4 рази на тиждень), для деяких азіатських жінок він є частиною щоденного ритуалу, але при цьому використовують дуже делікатні, навіть зволожувальні засоби.

Тонування

Після видалення мертвих клітин настав час нанести тонік і відновити правильний pH шкіри після очищення.

Зволожувальна есенція

Тонування завершило етап очищення та пілінгу. Отже, прийшов час приступати до зволоження шкіри. Його найкраще проводити концентрованими косметичними засобами – есенціями, які швидко вбираються в шкіру та залишаються там. 

Зволожувальна сироватка

Увага! Есенція – це не те саме, що сироватка! Ви можете використовувати сироватку щодня або час від часу. Вона призначена для зволоження шкіри та живлення її додатковими інгредієнтами (наприклад, вітаміном С).

Як не переплутати порядок використання засобів? Пам’ятайте, що завжди спочатку треба наносити рідку косметику. Кожен наступний косметичний засіб повинен мати все більш насичену й густу консистенцію.

Тканинна маска

Після того як зволожили шкіру, прийшов час утримати цю вологу. Тут знадобляться корейські тканинні маски для обличчя. Вони підтримують зволоження шкіри та створюють гідроліпідний шар. Звичайно, тканинні маски зовсім не обов’язково використовувати щодня.

Крем для очей

Головний секрет краси корейських жінок – якісні креми для очей. Вони застосовуються регулярно, навіть двічі на день. Хороша гідратація тонкої та ніжної шкіри сприяє її зволоженню та свіжому вигляду.

Крем для обличчя

Крем повинен мати живильні, зволожувальні та захисними властивості, що необхідно для ліпідного шару шкіри.

Захист шкіри від сонця

Кореянки знають, що шкіра обличчя не любить сонце, тому що під УФ-променями вона швидше старіє.