фото ілюстративне
Для захисту від коронавірусу є один з найбільш ефективних та доступних для маленьких українців методів — щеплення.

 Про це пише Центр громадського здоров'я.

«Діти не менше за дорослих хворіють на COVID-19. Навіщо ризикувати їхнім здоров’ям, якщо можемо їх захистити? Курс щеплення проти COVID-19 допоможе дитячому організму набути імунітет до захворювання. Таким чином навіть в разі інфікування вони уникнуть тяжкого перебігу від захворювання та смерті», — каже Андрій Пашинний, керівник відділу імунізації Центру громадського здоров’я.

В Україні роблять вакцинацію діткам:

  • від 5 до повних 11 років,
  • від 12 років до 17 років.


Для цих вікових категорій підібрана вакцина та дозування. Наприклад для щеплення дітей віком від 5-11 років використовують вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech — одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей старших 12 років.

Що потрібно зробити батькам?

1. Звернутися до сімейного лікаря, педіатра, в найближчий заклад охорони здоров’я або до найближчого пункту щеплення проти COVID - 19. Щеплення безоплатне.
2. При собі мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів — форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Майже 200 тис. дітей в Україні отримали щонайменше першу дозу захисту. 

Не забуваймо, що діти переважно інфікуються вірусом SARS-CoV-2 від дорослих. Тому й дорослі мають плекати свій імунітет. Більше інформації за посиланням.