Школярка з Рівненської області вирішила заробити кошти, щоб підтримати українських військових. Для цього дівчинка малює картини за номерами та продає їх.

 Про це повідомляють у Рівненській ОВА.

Наразі роботи 9-річної Марти Пилипчук вже є у різних містах України, а також у Німеччині та Туреччині. Загалом дівчинці вдалося заробити вже більше 50 тисяч гривень. І ці кошти вона спрямувала на потреби ЗСУ.

Марта Пилипчук живе у місті Вараш. Нещодавно у дівчинки з’явилося нове хобі – малювати картини за номерами. І вона перетворила це на благодійність.

«У вересні до Марти прийшла Зубна фея і принесла їй першу заготовку на картину. Коли донька закінчила її малювати, то сказала, що хоче продати роботу в нашому під’їзді, - розповідає мама дівчинки Вероніка Пилипчук. – Я, чесно кажучи, сумнівалася, що з цього щось вийде, перепитувала, чи вона справді цього хоче, але Марта не передумала. Пішла на перші «торги» з сусідським хлопчиком - щоб не так страшно було. В результаті вони продали картину за 500 гривень. Я запропонувала спрямувати ці гроші на допомогу дітям переселенцям, але донька сказала, що ми вже їм допомагали і речами, і іграшками, тому тепер пора підтримувати ЗСУ».

Для дівчинки українські захисники – у неймовірному авторитеті. Це ті, в кого вона вірить. І після тривалих тривог та обстрілів Марта малює з ще більшим завзяттям, бо ж на ЗСУ треба донатити.

«Якось, ще на початках, донька запитала, чи може продавати картини біля дитячого майданчика, я вирішила, що це не зовсім безпечно, і вирішила розмістити інформацію про благодійну ініціативу в соцмережах. Тож тепер картини Марти можна побачити і придбати у «Фейсбуку» та в «ТікТок», - каже Вероніка Пилипчук. – Серед покупців – жителі Вараша та інших міст. Ми надсилали картини в Київ. Також роботу Марти купив чоловік із Німеччини. Він, розповідав, що і так допомагає Україні, а тут вирішив підтримати і ініціативу дитини».

Марта малює патріотичні роботи. Зазвичай на одну картину за номерами витрачає до 3 днів. А буває, що може і за півдня впоратися. Загалом дівчинка продала вже 71 роботу.

Нещодавно ж разом із мамою вони взяли участь у благодійному міні-аукціоні на початку сесії Вараської міської ради. У якості лотів були 3 картини Марти Пилипчук. В результаті продали по 2 тисячі гривень кожну.

«У нас багато знайомих зараз воює. Від цього бажання Марти допомогти стає ще сильніше, - пояснює пані Вероніка. - Ми спрямовували кошти і на придбання автомобілів, і на продукти, і на необхідні речі – термобілизну, спальники, рюкзки. Після деокупації Херсона передавали посилки і туди. Тим часом донька зупинятися не збирається і хоче підтримувати захисників до нашої перемоги».