Перевірити 17 об’єктів торгівлі нафтопродуктами на дотримання законодавства. Із таким проханням до Рівненської облдержадміністрації звернулася Нафтогазова асоціація.

Відтак, питання легалізації автозаправок обговорили під час наради під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка.

Нагадаємо, у 2019 році на Рівненщині створили Центр з детінізації ринку пального, у результаті чого закрили більше 200 об’єктів нелегальної торгівлі нафтопродуктами. Це призвело до збільшення акцизного податку та зростання обсягів реалізації на офіційних АЗС.

Водночас із початком повномасштабного вторгнення росії до України ця робота призупинилася, зокрема, через дефіцит пального та ринкові коливання.

«Відновлюємо роботу в цьому напрямі. Адже окрім наповнення бюджетів, детінізація ринку палива має і соціальну складову – легалізація ринку праці, а також забезпечення об’єктів критичної інфраструктури. Невдовзі стартують весняно-польові роботи, тому будуть потрібні великі обсяги пального для господарств», - зазначив Ігор Тимошенко.

?Під час наради про свою роботу у цьому напрямі прозвітували представники поліції, податкової, ДСНС, екологічної інспекції, Держпраці.

Так, за результатами проведеної роботи, встановлено, що 13 АЗС працюють на підставі ліцензій, за двома адресами об’єктів торгівлі пальним не виявлено. Представник Держпраці проінформував про виявлені випадки неоформлених трудових відносин із працівниками. Роботодавці вже усунули порушення.

Ігор Тимошенко наголосив, щоб питання детінізації ринку пального було на постійному контролі у відповідних служб, а також районних адміністрацій.

Якщо ви знаєте, де працює нелегальна автозаправка, повідомте про це за номером «гарячої лінії» Рівненської ОВА 0 800 500 078.

 Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: На Рівненщині продовжують укріпляти кордон та прикордоння