Відсутність світла - не завада. На Дубенщині жительки невеличкого села щодня готують для військових. По кілька кілограмів різної продукції печуть, смажать, попри аварійні вимкнення електрики і передають на фронт. Аби підтримати захисників, господині ще й придумують власні маркування для приготованих страв. Як все осилюють, дивіться у сюжеті.

У селі Мильча, на Дубенщині кипить робота. Місцеві господині щодня готують страви для військових на передову. Сьогодні у меню пиріжки печені та смажені, а також горішки зі згущеним молоком.

Жительки села почали допомагати військовим від початку повномасштабної війни. Спершу плели маскувальні сітки, далі вирішили годувати захисників. Все по сезону. Восени засолювали овочі і робили тушкованки. Каша Байрактар та квасоля Чорнобаївка. Власну продукцію маркували і ділились рецептом.

Сотні банок з кашами та тушкованками передали на фронт. Всі продукти з власних присадибних ділянок. Допомагали й підприємці.

Взимку господині не припиняють свою роботу. Не на заваді й аварійні відключення світла. Духову шафу заміняє піч.

Поки солодкі пироги підходять, на плиті смажать пиріжки з м'ясом.

Різноманітні страви готували господині за 11 місяців повномасштабної війни. Вареники, голубці, млинці, хліб, солянки та багато іншого. У час новорічних свят - меню теж святкове. Родзинка сьогоднішнього дня - пиріжки з горіховою начинкою.

Кілька годин і кілограми свіжої продукції готові. Фасують її у коробки. Додають написані власні побажання та дитячі малюнки.

Запах від пирогів заполонив приміщення кухні. Швидко підрум'янились у печі. Вже пора діставати.

Як тільки пироги охолонуть, їх теж складуть у ящики і далі вони поїдуть до військових. А це Миколаївщина, Харківщина, Херсонщина. Паралельно жительки села Мильча готуються до благодійної ярмарки у своїй громаді, на якій будуть збирати кошти для захисників. Кажуть, не припинять працювати поки українці не переможуть.

Читайте також: Безбар’єрні можливості: жителі Рівненщини можуть отримати паспортні документи за межами області