Сьогодні, 18 січня, вранці у Броварах поблизу дитячого садочка впав гвинтокрил ДСНС, на якому перебувало керівництво МВС: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар, - повідомив керівник Нацполіції України Ігор Клименко.

На місці події працюють всі профільні та спеціалізовані служби.  

Як повідомив очільник Київської ОВА Олексій кулеба, станом на 10.30 відомо про 18 загиблих, у тому числі 3 дітей. 29 людей поранено, серед них — 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога.

Речниця Нацполіції Мар'яна Рева розповіла в ефірі телемарафону, що вертоліт упав поруч, а будівлю дитячого садка було ушкоджено уже внаслідок пожежі.

ДОПОВНЕНО об 11:20:

У ДСНС України повідомили на разі офіційну інформацію щодо падіння гвинтокрила:

18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано.

На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.

Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них 3 дитини.

Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

ДОПОВНЕНО: Станом на 15:00 - за уточненою інформацією, після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту.

Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

Додатково: вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

Фото з місця падіння від Reuters: