14 січня у центрі Рівного провели в останню путь загиблого захисника України Івана Клімчука. Рівнянину назавжди залишиться 30 років.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

Іван народився у Рівному. Хлопець з дитинства любив біологію, історію та багато читав книжок. Після школи Іван продовжив вивчати історію у МЕГУ, закінчив виш магістром історії, хотів писати наукові роботи.

“Він вчив історію своєї країни, бо ж досі ми того не знали, нам не розказували. А він все намагався знати. Мої батьки депортовані з Польщі, то Іван дуже цікавився, як то все відбувалося, розпитував. Надзвичайно допитлива дитина...” — розповідає мама Івана Тетяна.

Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну Іван пішов добровольцем. Чоловік служив на Херсонщині та Запоріжжі.

“Іван казав коротко “Тримаємося до останнього, б’ємося за Україну, ворога не допустимо”. Він так загорівся військовою справою, що мріяв бути військовим істориком,” - розповідає дружина Героя Ольга.

30-річний старший солдат Іван Клімчук загинув 19 грудня на Донеччині неподалік Бахмута під час штурмових дій противника.

Поховали військового на кладовищі “Нове”.

Читайте також: Внаслідок ворожого обстрілу загинув ветеран АТО з Рівненщини