Будівництво спортивного комплексу на Ювілейному у Рівному призупинили. Причиною стало повномасштабне вторгнення росії. Коли очікувати відновлення будівельних робіт та чи не зміниться сума коштів, потрібних для завершення будівництва? Відповіді у сюжеті.

З початку цього року всі роботи по будівельній галузі в області призупинені. Причина - повномасштабне вторгнення росії. І всі бюджетні кошти спрямовувалися на захист та оборону, - каже Василь Мельник, заступник начальника департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОВА.

Не виняток і будівництво масштабного спорткомплексу на Ювілейному, на вулиці Кулика і Гудачека, розпочате у серпні 2018 року.

По самому об`єкту: вже повністю збудована будівля, влаштована покрівля, виконані всі фасадні роботи, внутрішні мережі: розпочато лише електропостачання і виконані роботи по прилеглій території по зовнішніх інженерних мережах: водопостачання і водовідведення, розпочались роботи по вертикальному плануванню прилеглої території. 

Більше ж зробити не вдалося. Завадила війна. І ще донедавна людний будівельний майданчик перетворився на пустку. Однак, під надійною охороною. Адже кошти на зведення цього спортивного залу пішли не маленькі.

На початок 22 року його вартість становила 785,5 млн грн, залишок коштів, яких було необхідно для його завершення 442,5 млн грн. 

В департаменті з питань будівництва та архітектури припускають, що коштів на на його завершення потрібно буде більше ніж планувалося спочатку. Насамперед через здорожчання будівельних матеріалів.

Нагадаємо, що мультифункціональна арена в разі завершення її будівництва - зможе вмістити понад три тисячі глядачів. Тут зможуть проводити не лише спортивні змагання ігрових видів спорту міжнародного рівня, а й культурні та мистецькі заходи. Амбітні плани на арену були ще на початку зведення спорткомплексу.

Чи завершать будівництво спорткомплексу, прогнозувати ніхто не береться. Все через війну. Втім у департаменті архітектури певні, спорткомплексу у Рівному бути, після перемоги України. 

Читайте також: Надихнув батько: На Рівненщині студент четвертого курсу виграв грант на відкриття власної справи