На Рівненщині матір вбитої зоозахисниці утримує десятки котів та собак. Волонтерка, яка вивозила тварин з-під обстрілів, загинула від кулі снайпера. Тепер, виконуючи останнє прохання доньки, мати зоозахисниці утримує кілька десятків чотирилапих у себе в оселі. Втім, через поважний вік та брак коштів - шукає нових, порядних господарів. Більше у сюжеті.

Пані Галина не стримує сліз, розповідаючи про свою доньку Яніну Ренк. Вона була відомою київською зоозахисницею та волонтеркою. У перші дні вторгнення не покинула справу усього свого життя: взялася рятувати чотирилапих від небезпеки.

Останні світлини у власному фейсбуці: розстріляні росіянами цивільні автівки. Нажаль, тоді жінка вирушила у чергову поїздку за тваринами, Яна їхала у село Кухарі, що біля Бородянки, де тримала чотирилапих - але на зв'язок так і не вийшла. Про долю дочки - мати Галина дізналась вже наприкінці березня. Розповідає, про її останнє прохання.

А це улюбленець Яни - кіт Мейсік. Тепер з евакуйованими тваринами тісняться у коморі. Галина Кашпер мешкає у місті Дубровиця. Розповідає, тепер у неї чотирилапих кілька десятків. Більшість в оселі, а собак тримає у будках на вулиці. Каже, нині і самій прожити складно. Не кажучи вже про тварин. Останнім варить каші.

Історія вразила рівненську волонтерку Аллу Лосік. Розповідає, тепер з Рівного чотирилапим відправляють корм у Дубровицю.

Усі тварини, яких утримує пані Галина - доглянуті. Тож нині жінка разом з волонтерами просить про розголос та допомогу. Аби знайти нових, порядних господарів.

Читайте також: На Рівненщині жінок-переселенок запрошують стати тренерками з фінансової грамотності для підліткових груп