О 12 годині дев’ятого січня, в селі Черниця у поле зору інспекторів СРПП ВП № 7 (м. Корець) Рівненського РУП потрапив автомобіль «ВАЗ-2107», водій якого порушив правила дорожнього руху. Спілкуючись із кермувальником, 21-річним жителем села Крилів, поліцейські встановили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння, що і підтвердив огляд.

Під час складання адміністративних матеріалів керманич пояснив, що вживав алкоголь напередодні та запропонував поліцейським «вирішити питання на місці». Попередження про кримінальну відповідальність аргументом для юнака не стали — поклав 100-доларову купюру у кейс пристрою «Drager».

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Грошові кошти вилучені, а до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Крім того, на водія склали адмінматеріали за статтею 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

За скоєний злочин зловмиснику може загрожувати від двох до чотирьох років позбавлення волі, а за порушення адміністративного законодавства — штраф та позбавлення права керувати транспортним засобом.

Вкотре нагадуємо: за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачена кримінальна відповідальність за статтею 369 КК України.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівенській області.

Читайте також: У Сарненському районі водій наїхав на родину - бабусю, її доньку та внука