"Танці на кістках" чи благодійний захід: на Дубенщині в одному з клубів провели дискотеку. Це викликало обурення серед користувачів соцмереж. Натомість організатори пояснили, таким чином збирали гроші для ЗСУ. Чи доцільно проводити такі розважальні заходи під час війни та як до цього ставляться військові? Все це з'ясовував наш Павло Невесенко.

Це героїчний Бахмут. Безперечно одна з найгарячіших нині точок на українському фронті. Щодня надзусиллями наші воїни виборюють свободу України. А це село Козин на Дубенщині. Тут свій фронт - танцювальний. На Різдво 7 січня тут теж було гаряче.

Ця дискотека викликала хвилю бурхливих емоцій у соцмережах. Хтось називає дискотеку "гулянням на крові та кістках", а хтось зауважує, що це була благодійна вечірка.

І дійсно в Козинському клубі дискотеку анонсували не інакше як благодійний вечір на підтримку ЗСУ. Навіть відзвітувалися, вдалося зібрати 40 тисяч гривень. З самого початку кошти планували передати волонтерами Козинської громади, однак самі волонтери від цього відмовилися. Тож гроші перерахували на офіційний рахунок для підтримки ЗСУ.

Вечірку продовжили і наступного дня, 8 січня. Ми поспілкувалися з військовослужбовцем ЗСУ Олександром Курсиком. Він нині воює з рашистами на Харківському напрямку. Останній каже, кожен має сам вирішувати чи влаштовувати дискотеки та відвідувати їх під час війни.

Ми вирішили запитати у рівнян що вони думають про такі дискотечні гуляння. Та як ставляться до таких розваг.

До слова, у Смизькій 4 дні тому у тергромаді провели в останню дорогу 35-річного Героя Олександра Сидорчука, який загинув під Бахмутом. А клуб у Козині "прославився" і раніше - під час пандемії, попри заборону на проведення масових заходів заклад продовжував працювати.

Читайте також: У Рівному з різдвяним концертом виступить "Піккардійська терція"